Honden uitlaatservice

vanaf september 2020

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan uw hond met mij mee op stap als u zelf niet in de gelegenheid bent. Alleen voor mensen die tenminste 3 dagen per week bij mij afnemen, wandel ik ook op woensdagen. Ik gebruik de small pack zienswijze; honden hebben evengoed de behoefte zich wat af te zonderen van de rest als dat ze met de andere honden willen spelen.

In een kleine roedel van maximaal 4 honden die structureel meegaan met de wandelingen, kan uw hond rennen, spelen en snuffelen, in het bos, in duin en op strand. Er wordt ongeveer een uur gewandeld, alleen bij heel slecht weer of extreme hitte iets korter.

Door de kleine roedel kan ik uw hond persoonlijke aandacht geven, kan ik goed rekening houden met rasspecifieke eigenschappen en verblijven honden kort in de bus. Ik doe op spelenderwijs aandachtsoefeningen en spelletjes tijdens het wandelen, zodat de hond ook geestelijk gestimuleerd wordt.

Small pack theory

De “small pack theory” oftewel de kleine roedel theorie is niet zozeer een methode maar een zienswijze. In een kleine roedel kan een hond, indien hij daar behoefte aan heeft, op zijn tijd wat meer zijn eigen gang gaan. De kleine roedel went sneller, waardoor de honden sneller een onderlinge verstandhouding hebben.

Daarnaast is het veiliger. De plaatsen die ik als uitlaatservice bezoek zijn niet vrij van andere honden. Mocht een vreemde hond zich onbehoorlijk richting de roedel gedragen, dan kan er sneller worden ingegrepen. Ook is de kans kleiner dat de vreemde hond agressief gedrag gaat vertonen. Grote groepen honden werken vaak intimiderend op andere honden, wat agressie uit kan lokken.

Tenslotte heb ik veel meer aandacht voor iedere hond op zich en ben ik op meer plaatsen welkom.

Uw hond mee met de uitlaatservice.

Voordat uw hond meegaat met de uitlaatservice, kom ik eerst bij u op bezoek voor een intakegesprek. Honden die meegaan zijn sociale honden naar mens en dier en luisteren naar de basiscommando’s zoals HIER en ZIT, dat is een vereiste. Het betekent zoveel als dat de hond geen problematisch gedrag gaat vertonen in de roedel of bij het tegenkomen van andere mensen en honden.

Tijdens de intake laat ik de hond meteen wennen aan de bus. De meeste honden reageren na een aantal keer mee te zijn geweest zeer enthousiast op de bus. Maar dat oefenen we eerst even zonder dat er andere honden in zitten.

Er wordt een sleuteldocument ondertekent en een sleutel overhandigd. u kunt direct aangeven waar ik de hondenriem kan vinden. Omdat het voor honden niet prettig is als ze telkens weer moeten wennen aan nieuwe honden, kunnen honden alleen structureel mee. Ik biedt geen incidentele uitlaatservice.

Let op! Aangezien ik in bos, duin en strand wandel, kan uw hond vies worden. Ik lever uw hond altijd handdoek droog af en borstel het ergste vuil weg, maar u krijgt geen garantie dat de hond schoon blijft.

Vervoer

De uitlaatbus is ingericht met veilige transportkooien, iedere hond zijn eigen hok. De auto wordt tijdens rijden en stilstaan geventileerd en er is airco tijdens het rijden. Ook is er een EHBO trommel en koelpacks.